Leesschool

08-11-2016

De W.G. van de Hulstschool is een leesschool. Dit houdt in dat we veel lezen met de kinderen en de kinderen op verschillende manieren stimuleren om zelf te lezen op school en thuis. Onze school is genoemd naar de kinderboekenschrijver W.G. van de Hulst. Hij inspireert ons om leesschool te zijn.

Waarom is lezen zo belangrijk?
Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van onze leerlingen. Door veel te lezen, verbreedt een leerling zijn woordenschat, raakt hij/zij (bewust en onbewust) vertrouwd met de spelling van woorden. Ook nodigt het lezen van een boek uit om buiten de eigen belevingswereld te treden en stimuleert het creativiteit. Lezen is dus goed voor de algemene ontwikkeling van de leerlingen.

Daarom staat lezen centraal op onze school en doen wij dit iedere dag. Kinderen gaan hierdoor lezen leuk of nog leuker vinden.

Wat houdt het concreet in?
Op onze school maken de kinderen kennis met verschillende vormen van lezen: voorlezen, familielezen, groepslezen, begrijpend lezen en zelfstandig lezen. De leerlingen starten elke dag met 10 minuten lezen uit een zelfgekozen boek. De kinderen maken zo leeskilometers.

Ook presenteren de leerlingen zelf een boek bij de boekenkring of ze zetten een boek in de spotlights. Verder bezoeken wij de bibliotheek met onze groepen en werken we samen met de bibliotheek.

Regelmatig komt er een kinderboekenschrijver op school vertellen over zijn/haar werk. Zo werken we met z’n allen aan een goed leesklimaat in de school.