Een stevige basis voor ieder kind

Je kunt het nog zien aan de monumentale gevels aan de Jutfaseweg: onze school, de W.G. van de Hulstschool is meer dan 150 jaar oud. Na 100 jaar werd de school genoemd naar de kinderboekenschrijver Willem Gerrit van de Hulst Sr. Tot op de dag van vandaag besteden wij veel aandacht aan leesonderwijs. Wij zijn een leesschool!

Wie bij ons binnen kijkt, ziet een moderne ontmoetingsschool, waarin betrokken docenten vanuit de Christelijke traditie les geven. De samenwerking tussen leerkrachten, ouders en kinderen van verschillende culturele achtergronden, is essentieel voor de toekomst van elk kind.

Op de W.G. van de Hulstschool kent iedereen elkaar. Mede daardoor krijgen de leerlingen veel persoonlijke aandacht. Moderne lesmethoden worden toegepast in een vertrouwde, klassikale omgeving. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan sfeer in de school en in de klas. Als vreedzame school dragen wij bij aan de vreedzame wijk.

Elk kind is anders. Voor kinderen die meer aankunnen is er de plusklas. In de plusklas komen onderwerpen als Engels, filosoferen, onderzoek doen en optische illusies aan bod. Voor kinderen die de reguliere lesstof lastig vinden, is er extra aandacht binnen en/of buiten de klas. Zo kan ieder kind zijn eigen kwaliteiten verder ontwikkelen en bereiden wij de kinderen goed voor op hun toekomst. Wij zijn trots op de aandacht die we hebben voor de eigenheid van ieder kind!

De W.G. van de Hulstschool biedt nog meer: Met schoolfruit, schoolzwemmen en onze vakleerkracht gym zijn wij 'gezond bezig'! De school biedt daarnaast ruimte aan de HulstAcademy voor naschoolse activiteiten. Dit programma is opgezet door betrokken ouders.