Proefjes met zeep

in groep 3 hebben de leerlingen geleerd over verschillende soorten zeep en waarvoor je het gebruikt. Ze hebben gekeken naar een filmpje over de werking van zeep en welke zeep je waarvoor het beste kunt gebruiken. Ze gingen zelf bellenblaasproefjes doen en leerden welke zeep het best geschikt is om mee te bellen blazen. Ze leerden de begrippen Zeep, zeeppoeder, vloeibare zeep, zeepbel, schuim.De vaardigheden die werden geleerd: waarnemen, experimenteren en concluderen.

Proefjes met zeep